Ιστορικό


Tο 1993 ο Χρήστος Κοράκης αναλαμβάνει την οικογενειακή επιχείρηση δημιουργώντας ομώνυμη εταιρία με την επωνυμία Χρήστος Κοράκης, που είχε ιδρύσει ο πατέρας του Νικόλαος Κοράκης το 1979. Η επιχείρηση ειδικευόταν στην παραγωγή διαφόρων τύπων άρτου και αρτοσκευασμάτων δημιουργώντας παράλληλα δίκτυο διανομής προϊόντων, στις γύρω περιοχές των Σερρών, με ιδιόκτητα μέσα.

Το έτος 1997, παράλληλα με την παραγωγή αρτοσκευασμάτων και την αγάπη μας για τη ζαχαροπλαστική, ξεκινάει η παραγωγή χειροποίητων μπισκότων με στόχο τη προσέγγιση του παραδοσιακού φούρνου.
Λόγω της αυξημένης ζήτησης των ποιοτικών προϊόντων μας, το έτος 1998 ιδρύεται η εταιρεία «ΚΟΡΑΚΗ ΝΙΚ. ΑΦΟΙ Ο.Ε.» με διακριτικό τίτλο «ΑΡΚΟ Ο.Ε». Η ίδρυση αυτή σήμανε τη πανελλαδική διανομή των χειροποίητων μπισκότων μας, με βασικό προϊόν το μπισκότο Μπαρατ, πάνω στο οποίο πρωτοξεκίνησε η χονδρική πώληση του συγκεκριμένου κωδικού.

Η παραγωγή άρτου σταματάει το έτος 2006, όπου επικεντρωνόμαστε πλέον στα χειροποίητα μπισκότα. Η επιτυχημένη πορεία του μπισκότου Μπαρατ, αλλά και των υπολοίπων προϊόντων, μας ώθησε το 2010 στην ίδρυση της εταιρείας ΜΠΑΡΑΤ Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εμπορική και Βιομηχανική Εταιρεία (Αρτοποιείας και Ζαχαροπλαστικής)  με διακριτικό τίτλο «ΜΠΑΡΑΤ Μ.Α.Ε.Β.Ε.», η οποία ως κύριο στόχο έχει την εμπορία και διακίνηση των προϊόντων της εταιρείας «ΑΡΚΟ» αλλά και επιλεγμένων παραγωγών, καθώς επίσης και στην παραγωγή - εμπορία ξηρών καρπών.

Το 2016, οι υιοί του Χρήστου Κοράκη (Νικόλαος και Αθανάσιος) γίνονται μέλη της επιχείρησης και αλλάζει πλέον το διοικητικό συμβούλιο, όπου στα μέσα του 2017 επέστη η συγχώνευση των 2 εταιρειών «ΑΡΚΟ Ο.Ε» και «ΜΠΑΡΑΤ Μ.Α.Ε.Β.Ε.»  και ο διακριτικός τίτλος μετατρέπεται σε «ΜΠΑΡΑΤ Α.Ε.Β.Ε.».

Σήμερα η εταιρεία μας διαθέτει περισσότερους από 100 κωδικούς προϊόντων, οι οποίοι διανέμονται καθημερινά σχεδόν σε όλους τους νομούς της Ελλάδας μέσο του ιδίου δικτύου και των συνεργατών της. Η άρτια εξοπλισμένη μονάδα παραγωγής με σύγχρονα μηχανήματα καθώς και η αυστηρά ελεγχόμενη αλυσίδα παραγωγής-αποθήκευσης-διανομής στελεχωμένη από έμπειρο προσωπικό, συντελούν στη διασφάλιση της υψηλής ποιότητας και προστασίας των παραδοσιακών και σύγχρονων μπισκότων, ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη ικανοποίηση του κάθε πελάτη.
Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει για εσάς την καλύτερη εμπειρία. Μάθετε περισσότερα ή δείτε τις Ρυθμίσεις
Κατάλαβα!